Basisverzekering
De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) wordt sinds januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. Voor u daadwerkelijk met dit 2-jarig programma kunt gaan werken heeft u een verwijzing van de huisarts nodig én wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek bij de leefstijlcoach. Als aan beide voorwaarden is voldaan, kunt u op advies van de leefstijlcoach starten met deelname aan de GLI.
Uw bezoeken aan de diëtist voor een groot deel vergoed. Dieetadvisereing (Dietetiek) zit namelijk voor maximaal 3 uur per kalenderjaar in de alle basisverzekeringen. Iedereen kan dus per jaar voor maximaal 3 uur dieetadvisering vergoed krijgen. Uiteraard dient u hierbij wel rekening te houden met uw jaarlijkse eigen bijdrage aan uw zorgkosten.
Aanvullende verzekering
Als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten kan er evt extra vergoeding mogelijk zijn vanuit deze aanvulling. Dit kan bij iedereen anders zijn. U kunt dit het beste bij uw zorgverzekeraar navragen of uw polisvoorwaarden raadplegen. U kunt dan denken aan:
- zittingen (gespecialiseerde) fysiotherapie
- zittingen voedingsconsulent
- overige zorg zoals alternatieve zorg en podotherapie.
Verwijzing of niet?
Voor de GLI geldt dat een verwijzing vanuit de huisarts verplicht is.
Voor de overige leefstijlprogramma’s van Paramedics kunt u zich aanmelden zonder verwijzing.
U heeft in principe geen verwijzing nodig om naar de diëtist te gaan. In sommige speciale gevallen kan het zijn dat de diëtist in overleg met u toch een verwijzing nodig heeft. Zij zal dit dan samen met u bespreken.